CATALANSALMON: 18 anys 10 mesos i 2 dies (6880 dies) posant en contacte catalans arreu del món
CATALANSALMON, de qué va?
Clica aqui per donar-te d´alta
Catalansalmon.com es una xarxa de

15.777

usuaris registrats en

482

webs interdependents en

149

paisos que porta des del 11 de Setembre del 2005 posant en contacte catalans que viuen en diferents ciutats del món.
Tambe gestionem o formem part de

249

grups de Whatsapp
[Estadístiques]

UNA PETITA HISTORIA DE CATALANSALMON.com

Catalansalmon neix a Dublín el Setembre del 2005.

Allà, Sergi Marzabal munta una web, www.catalansadublin.com, per posar en contacte els catalans que hi viuen, per poder parlar una mica en català a la plujosa illa d'Irlanda, amb l'ajut inestimable de Josep Arnau. La web té una llista d'usuaris i un fòrum amb mitja dotzena d'usuaris i poca cosa més. Poc a poc, la web va guanyant usuaris tant de catalans que viuen a Dublín, com de tota la illa i també d'alguns irlandesos interessats en el nostre país. També s'afegeixen catalans que busquen informació sobre Irlanda, les condicions de vida, o estan buscant feina o lloc per viure. Així la web va creixent en usuaris i serveis, obrim fòrums específics per a buscar feina o habitacions amb ajut de tots els usuaris de la web.

Gràcies a la web els catalans de Dublín s'organitzen per muntar mil i una activitats, excursions, quedades, pícnics, practiques de jocs gaèlics, i especialment per a les celebracions de la Diada a Dublín, el Sant Jordi (amb un amic invisible de llibres) i els concursos literaris de Sant Jordi i de Nadal, i mil coses més. El volum de feina que implica és tal que poc a poc es van afegit altres editors.

Un any despres rebem un mail del Ramon de Berlín que ens felicita pel projecte i ens demana si podríem muntar una cosa similar a la seva ciutat. Poc despres la Pati ens demana el mateix des de Manchester.

És aleshores que decidim exportar la formula de la web i expandir-la a les principals ciutats del mon. Comprem els dominis de les 10 ciutats mes grans del mon (CatalansaBerlin,com, CatalansaLondon.com, CatalansaParis.com, CatalansaNewYork.com, CatalansaTokyo.com, CatalansaPekin.com, CatalansaDelhi.com, CatalansaAmsterdam.com, CatalansaMexico.com, CatalansaSaoPaulo.com i CatalansaMadrid.com ), ampliem l'espai d'allotjament i desenvolupem una nova web parametritzable per a ampliar el projecte per a totes les ciutats que calguin.

A banda d'això també agafem el domini Catalansalmon.com i el seu allotjament associat, per convertir-lo en el nexe de totes les altres webs. Anys més tard agafariem tambe els dominis catalansalmon.cat, i catalanesalmon.com i catalanesalmon.cat.

Mentrestant, Dublín segueix creixent en usuaris, serveis i visites, i la resta de webs van creixent també.

A hores d'ara (2024) ja son 482 pàgines webs independents i 15.777 usuaris registrats i mes de dos milions de visites... i seguint

Versions

Despres d'uns primers anys de tempteig, la Myr de Bangkok, escandalitzada per la manca de linia gràfica de la web, s'ofereix a fer el redisseny de la web.

Aprofitemper fer un canvi en la programació, unificar les bases de dades i llençar la versió 2.0 de la web

FILOSOFIA DEL PROJECTE

La idea principal de la web és organitzar els catalans que viuen en ciutats escampades arreu del mon, per quedar, i fomentar la catalanitat arreu del mon amb webs dinàmiques i fàcils d'usar.Qualsevol persona pot registrar-se i tota la web és gratuïta i en català (i idioma local si s'escau)

La web va començar simplement com un lloc de contacte per organitzar quedades i poc a poc ha anat esdevenint una eina per a ajudar els catalans que hi viuen o que hi volen anar a viure, per a obtenir informació de primera mà. El funcionament és fàcil: La web es publica per a qualsevol visitant i també hi ha llocs reservats per a usuaris registrats. Per a inscriure's nomes fa falta entrar a la web i posar la seva informació. Un cop confirmada la seva alta via mail, l'usuari pot accedir a qualsevol lloc de la web. Així doncs l'alta és automàtica i gratuïta.

Qualsevol usari, estigui registrat en la web que sigui, pot entrar, llegir i fegir comentaris en qualsevol de les altres webs.

Cada web te un o més editors que hi viuen i que accepten fer-se carrec dels continguts i de la informació local. JO estic inscrit en totes les webs, però faig més de webmaster que d'editor.

Els editors son els encarregats de gestionar els continguts, si be qualsevol usuari pot pujar comentaris, o fotografies o continguts, és l'editor qui es responsable que no resultin ofensius. Tot sovint aquest terme es confús, aixi jo el deixo al criteri de cada editors.

La idea es que a banda d'organitzar activitats per a la gent que hi viu, també sigui un referent informatiu de primera mà per a la gent que hi vol anar, ja sigui a viure o simplement de vacances.

Les webs de Catalansalmon estan cada cop mes amunt en els buscadors com Google, quan hom clica "ciutat x" + Catalans. (dublin+catalans o manchester+catalans o london+catalans...) Podeu fer la prova!

CAMPANYES

Catalansalmon hem organitzat varies campanyes relacionades amb els catalans que viuen a l'exterior. Aquí podeu veure'n algunes

STAND UP FOR CATALONIA

reaccions internacionals contra la sentència salvatge que condemna els presos polítics catalans

DIADES AL MON

Recull de Diades d'arreu del món

US PORTEM AL COR

Fem arribar als pres@s polítics un missatge en vídeo enregistrat des de diferents punts del món.

REPRESENTANTS ALS CONSOLATS ESPANYOLS PER LES ELECCIONS DEL 21D

Coordinem representants electorals pel 21D

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS CATALANS!

Envia un missatge als presos polítics catalans

MANIFEST EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES

SIGNA EL MANIFEST EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES

VOT ELECTRÒNIC

La Generalitat ha posat en marxa llei que regularà el vot electrÚnic per als catalans residents a l'estranger.

CONTRA LA SUSPENSIÓ DE LA CONSELLERIA D'EXTERIORS

El Tribunal Constitucional va admetre el 16 de Febrer el recurs del govern estatal contra la nova Conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya. AixÚ implica l'anul·lació de manera automàtica la conselleria d'Afers Exteriors.
Els catalans, i especialment els que vivim a l'estranger, trobem intolerable que l'estat espanyol suspengui una Conselleria que amb prou feines ha començat a funcionar i l'objectiu de la qual Ès reforçar la imatge del pais a l'estranger i donar suport als catalans que vivim a fora.

vullvotar.com

Ets català/na, vius a l'estranger i tens problemes per votar?
Aqui trobaràs informació relacionada amb el vot exterior

DIADA VIRTUAL 2013

Atès que molts catalans viuen a l'estranger i no podran assistir físicament a la CADENA HUMANA que se cel.lebrarà a Catalunya per la Diada del 2013, aquest web us ofereix líoportunitat de participar-hi VIRTUALMENT per tal que tothom que ho desitgi pugui contribuir a fer mÈs gran la Cadena Humana.

NOPUCVOTAR

El 25 de Novembre se celebren unes eleccions que es preveuen vitals per al futur del nostre país.Cada cop hi ha mes catalans que viuen a l'estranger i molts d'ells han tingut seriosos problemes per a poder votar en anteriors eleccions.
Aquesta web pretÈn recollir el testimoni de tots els Catalans que viuen a l'estranger i que per raons burocràtiques, no han pogut exercir el seu dret a vot. Aquests problemes no son nous. Tots els catalans que fa temps que viuen a l'estranger saben que votar es gairebÈ una obra de fe.
I que tots aquests problemes no queden registrats enlloc. Volem evitar que passi el 25N i que torni a passar, per aixÚ volem que en quedi constància.

DIADA VIRTUAL 2012

Plataforma perquè tots aquells que no podien ser presencialment a la manifestació del 11 de Setembre del 2102 a Barcelona, poguessin afegir-s'hi virtualment.
En 9 dies van afegir-se mes de 24.000 persones de 3.500 ciutats de 185 paisos.

No al tancament de TV3 per Satèl·lit

Amb col.laboració amb Catalansalmon, CatalansAbroad i CAT-EXT.
La campanya va aconseguir 30.000 signatures les primeres setmanes.
Al Juny del 2012 havíem aconseguit més de 38.000 adhesions de 2.952 ciutats diferents en 164 paÔsos,
La web havia estat retwitejada 369 cops, i mÈs de 3.400 persones havien fet -m'agrada- a Facebook

CARACTERÍSTIQUES

Catalansalmon.com desenvolupada en eines llires; PHP i MySQL.

La web és accessible per qualsevol visitant, però nomes els usuaris registrats poden afegir-ne continguts.

El registre es realitza directament a la web en dues etapes, el registre i la confirmació a través d’un link enviat al mail del registrant.

Els passwords es guarden encriptats i per tant no es poden obtenir. Si un usuari no recorda el seu password el sistema li genera un nou password aleatori i li envia a la seva direcció de correu.

Els usuaris registrats poden afegir comentaris als fòrums, fer i contestar peticions del tauler d’anuncis, crear àlbums de fotos, pujar fotos i comentar-les o crear el seu propi blog a la web. També poden participar a les porres (estrictament lúdiques) dels partits del Barça. La seva informació es guarda a la seva fitxa que poden modificar en qualsevol moment. També poden compartir llibres posant-los a disposició d’altres usuaris.

Els editors de la web reben un mail cada cop que un usuari interacciona amb la web; tant si es registra com si puja un comentari o qualsevol altre activitat. Així els editors poden tenir control de tot el que passa a la web per a reaccionar en cas de comentaris fora de lloc o atacs de spam o trolls. En aquest cas, els editors poden eliminar qualsevol comentari fet a la web immediatament.

Els editors tenen un Gestor del continguts des del que poden escriure editorials, consultar la informació dels usuaris, generar mails massius, afegir noticies al calendari de la web, o fins i tot reportar errors o millores de la web. Els editors també poden modificar la portada de la web a conveniència, afegint o traient elements comuns o també canviant llurs paràmetres.

El sistema genera un Newsletter (setmanal o mensual, depèn de la web) on un procés automàtic fa un resum dels esdeveniments recents de la web i un petit esbós del que passa a les altres webs. Els usuaris poden esborrar-se del newsletter amb un sol clic i poden afegir-se des de la seva on també decideixen com interactuar amb la web

Els editors de les webs estan en contacte a traves de un mail comú, una llista de correu [email protected], exclusiu per aquest motiu, així que poden compartir una noticia en minuts arreu del mon.

Les webs tenen un mail de contacte comú però que es pot personalitzar per cada cas. Hi ha webs que tenen mail propi de contacte i aquest desprès es rebot als editors sense que aquests hagin de donar públicament el seu mail n hagin de crear-se un mail nou.

La web tambe interacciona amb un Twitter de Catalansalmoni una pàgina de Facebook

La interacció amb Twitter es de doble sentit; la pàgina te un plugin que recull automàticament els twitts publicats al twitter de catalansalmon, però també actualitza el twitter automàticament cada cop que qualsevol usuari de qualsevol web obre un nou fòrum.

També afegeix el boto “m’agrada” de Facebook per facilitar-ne la integració, i també integra el GoogleFriendsConnect.

LA WEB ALS MITJANS

La visibilitat de la web als mitjans i el seu posicionament a dalt de tot dels cercadors com Google, fa que sigui un referent molt important a l’hora de buscar catalans pel mon.

Les ràdios ens contacten constantment per a buscar catalans i també les televisions han demanat el meu ajut. De fet a la darrera temporada del programa “afers Exteriors” de TV3, la web de catalansalmon.com apareixia als crèdits finals com a assessors. Val a dir que catalansalmon no cedeix mai els mails de contacte dels nostres usuaris a cap medi, llevat que sigui el propi usuari que així ho vulgui. Som molt primmirats amb això. Catalansalmon ha aparegut als mitjans en diversos formats.

  • Vam ser assessors del programa “Afers exteriors” de TV3 apareixent als crèdits finals del programa
  • Entrevista al Sergi, el webmaster a la Vanguardia Digital
  • Els seus membres han estat entrevistats a diversos programes de radio com es pot consultar a la pròpia web com ara Catalunya Radio, COM Radio, Radio 4 o RAC1

GENERALITAT

Catalansalmon està reconeguda per la Generalitat com a una de les Comunitats Catalanes de l'exterior.
Des del 2014, Sergi Marzabal forma part del Consell de les Comunitats Catalanes a l'exterior com a representant de Centreamerica, Mexico i el Carib per coordinar els Casals catalans i organitzacions empresarials i particulars davant la Generalitat.

LEGAL

CATALANSALMON és una Associació legalment constituïda

Els fitxers de CATALANSALMON estan registrats a l'Agncia Espanyola de Protecci— de Dades.

CATALANS AL MON és una marca registrada per Sergi Marzabal com apareix publicat al BOLETIN OFICIAL DE LA PROPIEDAD INDUSTRIAL del AÑO CXXV Núm. 3463 - 22 DE JUNIO DE 2011, amb el nombre de registre M 2986432.- Pˆgina:33219 / Registre on-line a la web

Fatal error: Cannot redeclare connectar() (previously declared in /home/catalansalmon/public_html/connexio.php:6) in /home/catalansalmon/public_html/webs/funcions.php on line 28