CATALANSALMON: 19 anys 1 mesos i 21 dies (6991 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
29-09-2024-Boris Johnson confessa que va tramar un pla militar per robar vacunes de la covid a Holanda | 13-09-2024-El Regne Unit exigirà als turistes europeus un permís electrònic d'entrada des de l'abril | 04-09-2024-L'incendi de la Torre Grenfell de Londres va ser 'fruit de la cobdícia, la corrupció, la negligència i la incompetència' | 01-09-2024-El Regne Unit vol implantar la setmana laboral de 4 dies però treballant les mateixes hores | 17-07-2024-Renacionalitzar els trens, una de les 35 lleis que fixen el gir a l'esquerra al Regne Unit | 05-07-2024-Keir Starmer ja és primer ministre: 'El país necessita fer un gran reset' | 05-07-2024-Victòria aclaparadora dels laboristes de Starmer i desfeta històrica dels tories al Regne Unit | 28-05-2024-Com un marxant d'art amb memòria fotogràfica va descobrir els robatoris del Museu Britànic | 22-05-2024-El 'premier' Rishi Sunak avança les eleccions generals al 4 de juliol | 21-05-2024-Escàndol al Regne Unit per la sang infectada que van rebre milers de pacients durant anys |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 123456
Tens ansietat i estar lluny de casa amb totes les circumstàncies que ens envolten ara et fan sentir atrapat/da?
2021-02-25 (1/108) - Pujat per Laura Solana (Catalansalmon) - Comparteix

Soc la Laura, i fa 20 anys que em dedico a la psicologia clínica. Estic especialitzada en el tractament de l'ansietat i l'estrès en adults. Com tu, jo també vaig viure fora ara ja fa molts anys, i vaig experimentar de primera mà l'ansietat. En aquell moment, el món online no estava ni remotament tan desenvolupat com ara; sempre he pensat que, estant a fora, m'hagués anat molt bé poder comptar amb un/a terapeuta en el meu propi idioma. La distancia fa que qualsevol trosset de casa sigui doblement balsàmic, i quan necessites ajuda, encara més.

Si ets sents atrapat/da per l'ansietat i l'estrès i t'interessa la possibilitat d'iniciar una teràpia online amb una professional especialitzada, en el teu idioma, mira la meva web: www.laurasolanapsicologia.com

Podem fer una visita inicial gratuïta i m'expliques el teu cas per veure com et puc ajudar.

També pots contactar-me a [email protected]

En darrer lloc, et vull donar ànims. Després d’haver tractat milers de casos com el teu al llarg d’aquestes dues dècades, et puc dir amb confiança que, no t’has de conformar, perquè amb l'ajuda apropiada, es pot VIURE molt millor!
Amb 29.427 víctimes, El Regne Unit és el país d'Europa amb més morts per coronavirus en xifres absolutes
2020-05-06 (2/108) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Regne Unit supera Itàlia com a país europeu amb més morts per coronavirus
Amb 29.427 víctimes, és el país d'Europa amb més morts en xifres absolutes, i ha començat una prova pilot per rastrejar contagis amb una app

https://www.ccma.cat/324/el-regne-unit-s upera-italia-com-a-pais-europeu-amb-mes- morts-per-coronavirus/noticia/3010826/
El Regne Unit ja és el país europeu amb el nombre absolut de morts per coronavirus més alt. Aquest dimarts ha superat Itàlia. Segons ha informat el ministre d'Exteriors, Dominic Raab, fins ara s'han comptabilitzat al país 29.427 morts, una xifra lleugerament superior als 29.315 d'Itàlia. En l'últim dia s'han sumat 693 víctimes més en territori britànic.

Londres tenia en compte primer només les dades de pacients morts als hospitals, però, des de fa uns quants dies, hi suma també els morts en residències de gent gran i altres centres.

En xifres absolutes, a tot el món, el país amb més víctimes són els Estats Units, amb més de 69.000 morts. De tota manera, l'executiu de Boris Johnson rebutja les comparacions internacionals i remarca que "no tindrem un veredicte real fins que la pandèmia hagi acabat". A més, recorden que és quart a tot el món si es miren les dades de mortalitat per milió d'habitants.


Sergi Mulero
@sergimulero
· 15h
En resposta a @sergimulero
El ministre britànic d’Exteriors rebutja les comparacions internacionals: “No tindrem un veredicte real fins que la pandèmia hagi acabat” D’altra banda, per tercer dia consecutiu s’han fet al Regne Unit menys proves de les 100.000/diàries promeses per Downing Street (84.803)

Mostra la imatge al Twitter

Sergi Mulero
@sergimulero
El govern britànic porta dies subratllant que la situació és diferent si es miren les dades de mortalitat per milió d’habitants

Mostra la imatge al Twitter
1
13:45 - 5 de maig de 2020
Informació i privacitat dels Anuncis del Twitter
Llegeix els altres tuits de l'usuari Sergi Mulero

Al Regne Unit hi ha confirmats ara 194.990 contagis i, si miren les xifres mundials, també queda en quarta posició, per darrere dels Estats Units (més d'1,81 milions de casos), Espanya (més de 218.000) i Itàlia (més de 213.000). Cal tenir en compte que això són només els casos confirmats.


Sense recomanació d'ús de mascaretes

El ministre Raab ha explicat que l'executiu conservador encara no ha pres cap decisió sobre si recomana l'ús de mascaretes a la població. "No volem donar a la gent un consell imprecís o crear una falsa confiança en les mascaretes", ha argumentat, al mateix temps que ha afegit que no volen provocar falta de material al personal sanitari i essencial.

A les compareixences parlamentàries que fan els assessors mèdics del govern han reconegut que fer més testos hauria canviat les coses, però que no es tenia prou capacitat.

Prova pilot amb mòbils i Bluetooth a l'illa de Wight

Justament, també aquest dimarts el Regne Unit ha començat una prova pilot per identificar millor els contagis. És una aplicació per a mòbils que, a través de Bluetooth, detecta si algú ha estat en contacte amb una persona amb símptomes. La prova s'està fent a l'illa de Wight, al sud d'Anglaterra.




La prova pilot de l'app de rastreig del coronavirus ha començat a l'illa de Wight, al sud d'Anglaterra


Els sanitaris han començat a provar l'aplicació de rastreig del coronavirus i, a partir de dijous, serà el torn de la resta dels 140.000 habitants de l'illa. La intenció és que, a mitjans de mes, l'ús de l'app s'entengui a tot el Regne Unit.

L'aplicació registrarà la gent amb la qual es vagi trobant l'usuari i l'avisarà quan una d'aquestes persones informi que està malalta.

Es calcula que perquè sigui realment efectiva caldria que un 80% dels propietaris de telèfons intel·ligents se la baixessin, però hi ha persones que tenen dubtes sobre la seva privacitat, tenint en compte, també, que en els casos en què calgui una alerta les dades s'enviaran a un servidor central susceptible d'atacs.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha intentat enviar un missatge de tranquil·litat:

"Les dades es guarden al telèfon i no s'envien al govern fins que, òbviament, calgui fer un test."

A més, Downing Street ha triat un model d'aplicació diferent del d'altres països i això podria acabar fent que, si aquesta eina es convertís en un requisit per poder viatjar a l'estranger, els britànics tinguessin problemes per incompatibilitat dels sistemes.
El Gobierno británico tuvo la opción de reaccionar en febrero ante el coronavirus, pero Johnson estaba de vacaciones
2020-04-20 (3/108) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Boris Johnson no asistió a las cinco primeras reuniones del gabinete de crisis del Gobierno y sólo se interesó en la crisis a partir del 28 de febrero"Éramos la envidia del mundo, pero la planificación ante una pandemia fue víctima de los años de austeridad", dice una fuente de Downing Street

https://www.eldiario.es/internacional/co ronavirus-Reino-Unido-Boris-Johnson_0_10 18398313.html
El Regne Unit tanca la porta a la immigració no qualificada i que no parli anglès
2020-02-19 (4/108) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern anuncia un sistema d'entrada basat en punts per posar fi a la mà d'obra barata de la UE

https://www.ara.cat/internacional/Regne- Unit-immigracio-no-qualificada_0_2402159 861.html

El govern de Boris Johnson ha decidit tancar la porta a la immigració no qualificada i que no parli anglès. En una tant esperada com temuda per molts empresaris reforma de les lleis d'immigració, a partir del 31 de desembre, quan acabarà el període de transició del Brexit, només podran establir-se al Regne Unit treballadors qualificats –tant de la Unió Europea (UE) com de la resta del món– que tinguin una oferta concreta de treball, parlin anglès a un nivell determinat i tinguin un salari anual mínim de 30.800 euros. Amb tot, en sectors amb especials necessitats es rebaixarà aquest mínim als 24.600 euros.
Johnson endurirà les penes per terrorisme després del nou atemptat a Londres
2020-02-03 (5/108) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'home que va apunyalar diverses persones a Londres i que va ser abatut per la policia havia sortit feia poc de la presó després de complir la meitat d'una condemna per terrorisme islamista

https://www.ccma.cat/324/johnson-endurir a-les-penes-per-terrorisme-despres-del-n ou-atemptat-a-londres/noticia/2988110/
Com afectarà el Brexit als catalans? Guia pràctica amb tota la informació
2020-01-29 (6/108) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Com ens afecta el Brexit? Podrem viatjar a Londres? Tot el que necessiteu saber sobre els drets de ciutadania, fronteres, visats o viatges al Regne Unit

https://www.vilaweb.cat/noticies/guia-pr actica-brexit-viatge/

Divendres, 31 de gener, es farà efectiu el Brexit i el Regne Unit deixarà de formar part de la Unió Europea (UE). D’aquesta manera, s’aplicarà finalment el mandat del referèndum del 2016, en què el 52% dels participants van votar a favor de la sortida de la UE. En un principi, es preveia que el Brexit s’aplicaria el març del 2019, però les negociacions amb les institucions europees per a fixar les condicions de la sortida van sumir el Regne Unit en una gran inestabilitat política, cosa que va comportar diversos ajornaments. Finalment, el 20 de desembre, el parlament britànic va aprovar la llei del Brexit amb les condicions pactades amb la UE i aquest divendres la història del Regne Unit farà un tomb.

El Brexit tindrà unes implicacions molt importants en la vida dels britànics, però també en la dels europeus. Tot i que el Brexit entra en vigor aquest divendres, hi haurà un període de transició fins al 31 de desembre durant el qual es garantirà la lliure circulació i els ciutadans de la UE al Regne Unit podran fer els tràmits per a mantenir els drets de ciutadania.

L’estatus dels migrants catalans al Regne Unit
L’acord de retirada preveu que els ciutadans europeus residents al Regne Unit abans del Brexit mantinguin els seus drets de residència, treball, estudis i Seguretat Social més enllà del període transitori sota l’estatus d’assentat. Per beneficiar-se d’aquests drets és molt important que tots els ciutadans puguin acreditar que resideixen legalment al Regne Unit des d’abans que hagi acabat el període de transició.

L’estatus d’assentat dóna els mateixos drets de residència, estudis, sanitat, treball i Seguretat Social que qualsevol altre ciutadà britànic. Hom podrà demanar la ciutadania britànica i marxar del país sense perdre l’estatus permanent durant cinc anys, com a molt. Per tenir-hi dret, cal haver arribat al Regne Unit abans del 31 de desembre i haver-hi residit de manera continuada durant cinc anys. Es considera que és de manera continuada si s’hi ha viscut com a mínim sis mesos de cada dotze durant un període de cinc anys. Si encara no s’han acumulat aquests cinc anys, es pot demanar l’estatus provisional de pre-assentat. Podeu trobar-ne més informació ací.

Tanmateix, els drets dels ciutadans que vulguin establir-se al Regne Unit després del 31 de desembre estaran subjectes als acords bilaterals amb els estats de la UE o bé, si no hi ha acord, a les condicions generals que estableixin les autoritats britàniques.

L’estatus dels migrants britànics a Catalunya, el País Valencià i les Illes
Tots els ciutadans de la Unió Europea que vulguin residir més de tres mesos a l’estat espanyol han d’inscriure’s al registre central d’estrangers. Ara, a partir de divendres, els britànics deixaran de ser considerats ciutadans de la Unió Europea, però haver-se inscrit els garantirà els drets. Si no ho han arribat a fer mai, cal que obtinguin el certificat demanant cita prèvia en una comissaria de la policia espanyola que tramitin certificats de la UE.

Els ciutadans britànics inscrits mantindran els mateixos drets que tenien com a ciutadans europeus (tret de la potestat de presentar Iniciatives Legislatives Ciutadanes al Parlament Europeu) durant el període transitori i, després del 31 de desembre, mantindran els drets de residència, treball, estudis i seguretat social. Tenir el certificat de registre abans que hagi acabat el període transitori serà una garantia per a acreditar la residència legal a l’estat espanyol.

En cas de no haver aconseguit el certificat de residència europea abans de la data del Brexit, durant el període transitori es podrà demanar una targeta d’identitat d’estranger en què es farà esment, de manera explícita, a la condició de beneficiari de l’acord de retirada pactat pel Regne Unit i la UE.

Els migrants britànics que arribin després del 31 de gener estaran subjectes a un futur acord bilateral entre el Regne Unit i l’estat espanyol. Si no hi hagués pacte, se’ls aplicaria el règim general d’estrangeria espanyol.

Viatges
Una vegada entri en vigor el Brexit, es mantindrà la connectivitat aèria amb el Regne Unit i s’hi podrà viatjar sense que calgui visat, com a mínim fins el 31 de desembre de 2020, quan acabarà el període d’adaptació. Fins aleshores, es mantindrà la lliure circulació com si el territori del Regne Unit encara fos part de la UE. Després d’aquest període, les normes d’entrada al país dependran dels acords bilaterals amb cadascun dels estats membres de la UE.

Durant el període transitori, els turistes europeus podran continuar gaudint de la gratuïtat del roaming i podran fer servir la connexió de telefonia mòbil sense sobrecàrrecs.

Famílies
La nova realitat després del Brexit també afectarà les famílies formades per ciutadans britànics i europeus o d’europeus que vulguin viure al Regne Unit. Per exemple, un català que visqui al Regne Unit amb el permís d’assentament i es vulgui casar amb un altre català després del període transitori ha de saber que el seu cònjuge no obtindrà els drets de ciutadania que té ell. Per tant, si vol anar a viure al Regne Unit, haurà de complir amb la normativa britànica en matèria d’immigració com qualsevol altre migrant.

Tanmateix, els cònjuges, parelles de fet, fills o néts (menors de 21 anys o dependents) i pares o avis dependents d’un català amb permís d’assentament podran entrar i residir al Regne Unit després del Brexit sempre que la relació existeixi des d’abans de la fi del període de transició. La resta de familiars que vulguin residir-hi hauran de demanar l’estatus de pre-assentament abans del 31 de desembre.

Els fills dels catalans que neixin al Regne Unit després del Brexit tindran nacionalitat britànica, sempre que un dels pares tingui l’estatus d’assentat. Si cap dels dos no ha residit prou temps per a tenir-lo i només tenen el de pre-assentat els fills nascuts després del Brexit només obtindran l’estatus de pre-assentat.

Permís de conduir
Els ciutadans de la UE residents del Regne Unit que van començar a viure-hi abans de fer 67 anys podran continuar conduint-hi sense problemes amb el permís d’un dels estats membres fins als 70 anys. Els ciutadans de la UE que van anar-hi a viure després dels 67 anys podran continuar conduint per territori britànic durant, com a màxim, tres anys. Després, hauran d’aconseguir un carnet de conduir britànic.

Els turistes, en canvi, podran continuar circulant d’acord amb el permís de conduir europeu.

Estudiants catalans al Regne Unit
Els ciutadans de la UE que estudiïn al Regne Unit però que tinguin previst de tornar a casa abans del 31 de desembre, últim dia del període transitori, no han de fer cap tràmit per a continuar els estudis després del Brexit. Tanmateix, si han de continuar estudiant al Regne Unit o volen treballar-hi, han de demanar l’estatus d’assentament o de pre-assentament, com la resta de ciutadans europeus. Fins ara, els estudiants de fora de la UE sense cap feina qualificada només podien continuar vivint legalment al Regne Unit durant quatre mesos. Tanmateix, el govern britànic ha ampliat el termini dos anys.

A banda, els estudiants que hagin començat els estudis al Regne Unit durant el curs acadèmic 2019-2020 o el comencin el 2020-2021 continuaran pagant les mateixes taxes acadèmiques que els britànics fins que hagin acabat el programa acadèmic.

Els professionals que necessitin que la seva titulació europea sigui reconeguda al Regne Unit hauran de demanar el reconeixement abans del 31 de desembre.

Competicions esportives
Els equips britànics podran continuar participant en les competicions esportives europees, com ara la UEFA Champions League de futbol i l’Eurolliga de bàsquet. Això és així perquè les competicions europees són competicions privades, no tenen relació amb la Unió Europea, de manera que no els afecta la sortida del Regne Unit.

Dret de vot
Els catalans que resideixin legalment al Regne Unit després del Brexit podran votar i presentar-se a les eleccions locals britàniques, tal com passava fins ara. De la mateixa manera, els britànics també podran votar i presentar les seves candidatures a les eleccions municipals de Catalunya, el País Valencià i les Illes.

Els catalans residents al Regne Unit podran continuar votant al parlament, a les eleccions espanyoles i al Parlament Europeu. Els britànics residents en territori de la UE, però, perdran el dret de vot a les eleccions europees perquè cal tenir la ciutadania d’algun dels estats membres de la UE per votar-hi.

Seguretat social i sanitat
Aquells ciutadans que durant la vida laboral hagin treballat tant al Regne Unit com en un estat membre de la UE han de saber que els períodes cotitzats fins al final del període transitori es tindran en compte de cara a una futura pensió. Si un català continua treballant al Regne Unit després del 31 de desembre, continuarà cotitzant, atès que els reglaments de coordinació dels sistemes de seguretat social continuaran essent aplicables mentre mantingui la feina. D’altra banda, el govern espanyol s’ha compromès a reconèixer la pensió a aquells ciutadans britànics que cotitzin aquí abans i després de la fi del període de transició.

Així mateix, els pensionistes catalans que visquin al Regne Unit continuaran rebent les seves pensions, ja que segons la legislació espanyola han de ser abonats als seus titulars independentment del lloc de residència. També la continuaran rebent els qui hagin cotitzat al Regne Unit, britànics o europeus, encara que actualment visquin aquí.

D’altra banda, els treballadors europeus al Regne Unit i els seus familiars directes tenen dret de rebre assistència sanitària gratuïta, sempre que conservin la feina. En cas que no sigui així, els europeus conservaran l’assistència sanitària igual que els britànics fins al 31 de desembre. Després del període de transició, la situació dependrà de l’acord bilateral entre el Regne Unit i cada estat de la UE.

Duanes
El comerç amb el Regne Unit continuarà igual fins al final del període de transició, però cal tenir clar que a partir del 31 de desembre hi haurà fronteres i controls duaners. La relació comercial a partir d’aleshores dependrà del futur acord bilateral entre el Regne Unit i l’estat espanyol o bé, en cas que n’hi hagi, de les establertes per l’Organització Mundial de Comerç.

Amb el Brexit, el Regne Unit recupera l’autonomia reguladora, de manera que és previsible que amb el temps es distanciï de l’actual regulació europea, circumstància que farà haver d’adaptar els productes i les etiquetes o haver de fer noves proves de verificació i seguretat.

Així mateix, les empreses han de tenir en compte que les mercaderies amb matèries primeres del Regne Unit podran deixar de ser considerades originàries de la UE, perdent els avantatges de lliure comerç que la UE ha signat amb països tercers com el Japó i Turquia.

Fiscalitat
Després del Brexit, les transaccions amb el Regne Unit seran equivalents a les de qualsevol país tercer. Les normes d’IVA canviaran i ja no s’haurà de presentar el model 349, obligatori en les transaccions intracomunitàries, sinó el 303. Les factures emeses al Regne Unit continuaran exemptes d’IVA, però caldrà presentar la declaració duanera corresponent.

Les empreses que exportin al Regne Unit però que fins ara no ho hagin fet mai a països tercers hauran de demanar a Hisenda el número d’identificació fiscal EORI (Economic Operator Registration Identification).
poesia catalana a l'Instagram
2019-08-01 (7/108) - Pujat per Carla Gordillo (Catalansalmon) - Comparteix

Hola a tothom! Em dic Carla i us escric per fer córrer la veu d’un projecte maco d’un amic meu, en Sergi Capell... Pels qui teniu compte d’Instagram, us passo la seva pàgina de micropoesia en català... @sergipoesia

https://instagram.com/sergipoesia?igshid {=}8flwdudtss7s

L’any passat es va proposar el repte d’escriure un poema cada dia durant 500 dies... i d’aquí a 20 dies hi arribarà!!

Ell no sap que us escric però sé que li faria molta il·lusió arribar als 10.000 seguidors a l’Instagram abans del 20 d’agost!!

Us escric per demanar-vos que el feu “follow” a la seva pàgina i que passeu el seu perfil als vostres contactes que penseu que pugui agradar els seus versos per ajudar al Sergi a complir el seu somni d’arribar als 10k seguidors abans del final del repte!! Moltíssimes gràcies!!! Una abraçada virtual 
BUSQUEM CATALANS TREBALLANT A L'ESTRANGER.
2019-02-25 (8/108) - Pujat per MeritxellMtnez - Comparteix

Hola!! Soc la Meritxell Martínez i sóc Periodista d'un programa de La1 de TVE a Catalunya que es diu 'Ara i Aquí'. Encantada de saludar-vos!! :)

Us escric perquè estic buscant testimonis de catalans que estiguin treballant a l'estranger i que ara per ara les feines que hagi trobat no són del seu àmbit o són precàries. Es tractaria d'una entrevista via skype aquest dijous a la tarda. Si és el teu cas contacta'm siusplau. Em podeu contactar al mail [email protected] i us explicaré més.

Moltes gràcies!
Desfeta total del Brexit de May
2019-01-16 (9/108) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Parlament britànic tomba el pla de retirada de la UE però la ‘premier’ es mostra determinada a sortir-ne

https://www.ara.cat/internacional/Theres a-May-votacio-del-Brexit_0_2162184002.ht ml

Desfeta absoluta de Theresa May. Les prediccions que apuntava aquest dimarts a mig matí l’agència Associated Press indicaven una derrota del pla del Brexit de la primera ministra britànica d’uns 160 vots. La realitat ha sigut infinitament més dura, amb una diferència de 230 vots. 432 diputats s’hi van pronunciar en contra -118 dels quals del Partit Conservador- i només 202 a favor.

Theresa May ha entomat, doncs, la derrota més gran d’un premier en tota la història recent del parlamentarisme de Westminster. Fins ara el registre estava en 166, i va tenir lloc el 1924. La nova humiliació de May ha desfermat la immediata presentació d’una moció de censura contra el govern per part del cap del laborisme, Jeremy Corbyn, que es debatrà i es votarà aquest mateix dimecres cap a les set del vespre. Si May no la supera, i en el termini de catorze dies no hi ha un nou primer ministre instal·lat a Downing Street després que hagi aconseguit el suport de la majoria de la cambra, es convocaran automàticament eleccions generals.

Un repte enverinat
La presentació de la moció de censura laborista ha recollit, de fet, el repte que ha llançat May pràcticament uns segons després de saber l’enorme abast de la desfeta. Contràriament al que en circumstàncies normals hauria fet qualsevol altre primer ministre britànic, May no ha presentat la dimissió i ni tan sols ho ha insinuat. De fet, ha desafiat Jeremy Corbyn a intentar tombar el seu cabinet. I li ha ofert de debatre-la demà, cosa que ha acceptat el cap de l’oposició.

Una moció de censura molt difícil de guanyar per al Partit Laborista, pràcticament impossible. Perquè, malgrat tot, May tindrà el suport dels aliats nord-irlandesos del DUP, segons va anunciar ahir mateix a la nit Sammy Wilson, un dels homes forts del partit a Londres, i també amb els vots del sector brexiter dels tories.

No en va, en el breu discurs que va seguir a la derrota May va donar per segura la supervivència del seu govern i va anunciar quines serien els seus pròxims passos, amb l’objectiu, a què en cap moment no ha renunciat, de fer realitat el Brexit i treure el Regne Unit de la Unió. I si no té lloc en la data prevista -29 de març-, serà com més aviat millor.

Durant el breu parlament que va fer, May va assegurar que havia “escoltat el missatge de la Casa dels Comuns”. En conseqüència, va dir, les pròximes hores i dies “mantindré reunions amb els meus col·legues, amb el nostre soci parlamentari [el DUP] i amb diputats de tota la cambra per identificar què faria falta [materialitzar en el pacte de divorci] per garantir el suport majoritari dels Comuns”. “En funció de les idees que sorgeixin d’aquestes reunions -va afirmar-, el govern les explorarà amb la UE. Idees que siguin genuïnament negociables”, va reblar.

Amb aquestes paraules, la primera ministra admetia implícitament que el seu pla està mort, per bé que un portaveu de Downing Street també s’ha afanyat a anunciar que es manté damunt de la taula perquè “és l’opció preferida” de la primera ministra.

Ficció o no, el que govern i oposició han d’esbrinar com més aviat millor és si hi ha una alternativa de consens que sorgeixi dels Comuns i, a més, si la Unió Europea està oberta a renegociar el que ha costat més de dos anys d’arranjar. Ara hi ha menys opcions que abans que es repeteixi el catastròfic resultat que ha collit Theresa May.

Westminster continua escrivint la política hora a hora, ni tan sols dia a dia, des que el Brexit va desfermar la tempesta, ja fa més de dos anys i mig. Aquest dimarts, al centre de Londres, hi ha hagut llamps i trons en forma de cridòria d’un parell de milers de persones aplegades a Parliament Square i al davant mateix del palau de Westminster. Des d’aquesta plaça, i a través de dues pantalles gegants instal·lades per la campanya que promou el segon referèndum (People’s Vote), els partidaris de continuar a la Unió han seguit el resultat amb el mateix fervor que van seguir un partit de futbol, una imatge que s’ha repetit arreu del país, en pubs i tota mena de centres socials. Però el més paradoxal de tot el que s’ha viscut aquest dimarts és que, malgrat el catastròfic resultat del govern en l’acció política més important de tota la legislatura, de moment no ha canviat res.

És més, en les pròximes vint-i-quatre hores la cap de govern sortirà probablement reforçada quan Corbyn perdi la moció de censura. És la paràlisi del Brexit que May mateixa ja va advertir dilluns passat. El vinent, però, tot pot canviar i accelerar-se. May haurà de comparèixer al Parlament i presentar una moció esmenable. Serà el moment perquè sorgeixin les alternatives: el model noruec (mercat únic i unió duanera), un nou referèndum o altres opcions.

La UE encara no dona l’acord per perdut
Després de la votació, Europa tenia només una gran pregunta: “Què vol el Regne Unit?”. Els diferents portaveus van demanar al Parlament britànic que s’aclareixi. “Ha deixat clar què no vol, ara toca descobrir què vol”, piulava el coordinador del Brexit a l’Eurocambra, Guy Verhofstadt. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, demanava al Regne Unit que aclareixi què vol “tan aviat com sigui possible” perquè “el temps ja gairebé s’ha exhaurit”, i recordava que es preparen per al no acord. A Estrasburg, els eurodiputats es reunien a les nou del vespre tocades amb el negociador de la UE, Michel Barnier, que va assegurar que, després del resultat de la votació, el pròxim pas ha de venir del Regne Unit, sense donar l’acord per perdut. “Ara ha de ser el Regne Unit qui digui els pròxims passos. Per la nostra banda, ens mantindrem units i determinats per arribar a un acord”. Diverses piulades dels caps d’estat europeus, incloent-hi Sánchez, anaven en la mateixa direcció, tot i que subratllant la preparació pel no acord. Les paraules de Barnier donen vida a l’opció, per exemple, que es retardi la sortida.
Fuga de talent i trajectòries professionals
2017-09-28 (10/108) - Pujat per Minerva's Research (Catalansalmon) - Comparteix

Benvolguts/des!

Som l'equip d'investigadors i investigadores de Minerva's Research, del Departament de Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i estem realitzant un estudi relacionat amb les trajectòries professionals dels i les joves catalans/es que han migrat a un segon país a la cerca d'un futur (millor). El nostre objectiu és indagar i donar a conèixer aquest fenomen social, conegut com 'la generació perduda', esbrinar com es viu o s'ha viscut pels i les pròpies protagonistes i analitzar els seus efectes i repercussions individuals, socials i col·lectives.

Si tens entre 20 i 34 anys, has cursat estudis de formació superior i has migrat en els darrers anys (o vas migrar i has tornat) de Catalunya (per manca d'expectatives laborals; per no trobar feina del que havies estudiat o bé per a trobar-la en condicions altament precàries), en definitiva, per cercar un futur (millor), deixa'ns conèixer-te i conèixer la teva història!
T’animes a explicar-nos-la? No et prendre'm massa temps, ens adaptarem a les teves necessitats i podrem fer l'entrevista, si ho prefereixes, vía Skype. La teva participació serà fonamental per a donar respostes a un fenòmen que preocupa, i molt, a la nostra societat actual i futura: 'la fuga de talent'.

Si t'animes tens diverses opcions per contactar amb nosaltres (només cal que escullis una d’elles):

- Comentar aquest post.

- Visitar la nostra pàgina de facebook i comentar:
https://www.facebook.com/Minervas-Re search-118481665488804/?ref{{{{{{{{{{{=} }}}}}}}}}}bookmarks

- Enviar-nos un mail directament a: [email protected]

T'esperem!!!

Moltes gràcies per avançat.
Treball de Recerca Batxillerat
2016-10-08 (11/108) - Pujat per Gerard Bono - Comparteix

Hola!

El meu nom és Gerard Bono i estic fent el Treball de Recerca de final de Batxillerat sobre els catalans que han hagut d'anar a l'estranger a treballar.

Em seria molt útil si alguns de vosaltres poguéssiu participar tot responent un breu qüestionari que us enviaria.

Si voleu col·laborar em podeu enviar el vostre e-mail a la meva adreça. [email protected]

Em fareu un gran favor, moltes gràcies! Gerard
Nova experiència
2016-10-05 (12/108) - Pujat per Sihou - Comparteix

Hola em dic Sihou, tinc 26 anys i sóc nascut a Santa Cristina d'Aro però els meus pares són de Gàmbia. Estaré una temporada fora de les nostres terres ja que vull viure una nova experiència. Estic buscant una habitació econòmica per qualsevol zona de Londres. Si algú sap d'alguna que m'avisi sisplau!!

El meu correu és [email protected] i el num de telèfon a Catalunya és 663587264 i a UK serà el 07513614927.

Gràcies
intercanvi familiar
2016-06-14 (13/108) - Pujat per romuald fonts ferrer ( Liverpool ) - Comparteix

Hola a tots, he pensat que potser vosaltres des de aquí coneixeu alguna família que tingui fills de entre 14 i 17 i que pugui estar interessada en fer un intercanvi amb els meus fills per aquest estiu. Nosaltres vivim a Catalunya.rn Si es dona al cas de que coneixeu algú poseu-vos en contacte al meu correu. [email protected]
East london quedada
2016-03-26 (14/108) - Pujat per Ainhoa Moreno - Comparteix

Hola catalans,

Ara fa 4 anys que visc a l'est de Londres i m'agradaria coneixer gent de la terra que estigui per la zona. Envieu correu els interessats ([email protected]) o comenteu per aqui si ho preferiu (the more the merrier!)
Trobada qualsevol tarda
2016-02-28 (15/108) - Pujat per Ariadna Parera Vilamala - Comparteix

Hola catalans i catalanes,

Em dic Ariadna i fa un mes que visc a Londres, justament per la zona de Greenwich.

No conec a gaire gent i tampoc conec gaire la ciutat, aixi que m'agradaria coneixer a gent nova amb qui poder sortir, passejar, parlar... Busco a catalans perque trobo a faltar el caliu de casa, jejeje

Aviam qui s'anima! Us deixo el meu correu [email protected] perque m'es mes facil respondre per correu

Merci i fins aviat!!
Parella Catalana-Britanica per quedar?
2016-01-25 (16/108) - Pujat per Ana Ramos - Comparteix

Hola,

Soc catalana i estic casada amb un britanic. Ens agradaria quedar amb parelles bilingues per prendre alguna cosa i xerrar una mica (en els dos idiomes) :)

Vivim a les afores de Londres, a l'oest.

A algu en la mateixa situacio li ve de gust?

Fins aviat!

Ana
Gran concert, músics catalans, London, 14 de Març 2015
2015-03-01 (17/108) - Pujat per John M - Comparteix

Philharmonia Britannica
Benvinguts amics catalans
Us presentem l’estrena d'una nova obra del compositor catalan
David Bozzo - el seu concert per a violí i orquestra
Dissabte, 14 de Març 2015, 19:30h
St. James’s Church, 197 Piccadilly, London W1J 9LL
Francisco Jimeno Violí
Peter Fender Director, Philharmonia Britannica
J. C. Arriaga: Overture: Los esclavos felices
David Bozzo: Concert per a violí i orquestra (estrena)
Beethoven: Romance for violin and orchestra no. 2 in F
Beethoven: Symphony No. 3 in E-flat, ‘Eroica’
visitar Philharmonia Britannica http://www.ph-br.co.uk
Moltes grácies
Algú per fer un café o prendre alguna cosa despres de la feina al centre?
2014-12-09 (18/108) - Pujat per Ferran - Comparteix

Ei com anem?

Doncs res busco gent per fer petar la xerrada despres de treballar jo treballo a Oxford Circus aixi que si sou pel centre i us ve de gust prendre alguna cosa doncs xerrem una estona tranquilament, porteu amics també, si voleu es clar!

Merci!
Ferran
GENT PER SURBITON??
2014-08-17 (19/108) - Pujat per Cristina RJ - Comparteix

Ei! Vaig venir ja fara un any a viure a Londres amb la meva parella, tot be, pero trobo a faltar poder quedar amb algu mes i fer una mica de vida social.. Hi ha algu que visqui per la zona de Surrey, a prop de Surbiton o Kingston? :)
Signa un "Vot" per la Independència - 08/03/2014 - 18:00h - SE1 1JA
2014-03-03 (20/108) - Pujat per Marc Morera ( Milton Keynes ) - Comparteix

SIGNA UN "VOT" PER LA INDEPENDÈNCIA - Exerceix el teu dret de petició!
Dins de la campanya de la ANC Signa un Vot, les Assemblees Exteriors també hi contribueixen.
La ANC England és la primera a començar a recollir els vots de tothom qui vulgui signar.
El proper dissabte 8 de Març a partir de les 18 hores, després de la presentació de la ANC England a Londres, a la cripta de St. George the Martyr, hi haurà la primera recollida de vots a Londres.
Documentació necessària: Document identificatiu (DNI/passaport)

Us hi esperem!

08/03/2014 - 18:00h - St George the Martyr - Borough High Street - SE1 1JA LONDON
https://www.facebook.com/events/82191568 4487435/?notif_t=plan_user_joined
Paginació: 123456
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[4] http://catalansalondon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.5 [09·2024] ® 2.5 [09·2024] - [email protected]
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.58.149 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis